Kategórie
 
 
 
 
Knihy > Telovýchova a šport > Šport > Šerm fleretem - historie a metodika
 

Šerm fleretem - historie a metodika

Vydavateľ:Elka Press
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Dodacia lehota: na objednávku
12,90 € Vaša cena: 12,10 €
:
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Tento produkt sa už nachádza vo Wishliste!
Informácie o titule:
Počet stránPočet strán:240
VäzbaVäzba:mäkká (brožovaná)
Rozmery - šírkaRozmery:160
Rozmery - výškaRozmery:230
JazykJazyk:český
ISBNISBN:9788087057353
Rok vydaniaRok vydania:2019

Popis titulu

Kniha Šerm fleretem - historie a metodika


Kniha ŠERM fleretem má obrátiť pozornosť začiatočníkov na dôležitosť správneho nácviku základných pohybov. Začiatočníci majú vedieť, prečo tréner trvá často na veciach, ktoré vyzerajú ako vedľajšie či menej dôležité. Lebo zažité chyby neskôr takmer nemožno odstrániť.

Turnajoví šermiari majú svoje vedomosti rozširovať, aby so svojím trénerom volili k nácviku nielen tie akcie, ktoré sa im páčia, ale aj také, pre ktoré majú fyzické a psychické predpoklady.

Trénerom a cvičiteľom má táto publikácia sprostredkovať vedomosti mnohotvárne šermiarske techniky a taktiky a možnosti, ako ich svojim žiakom odovzdať.

Spätný historický pohľad ukazuje význam trénera od staroveku do dneška. Už v antike platil tréner za lekára pre zdravého človeka a z toho dôvodu musel mať príslušné vedomosti. Podľa Platonova poňatia vyžaduje učebná a výchovná trenérova činnosť vzdelaného učiteľa.

Aj keď je funkcia trénera alebo cvičiteľa silne ovplyvňovaná praxou a určite bude ovplyvňovaná aj naďalej, musia sa vyrovnať v teórii s rozsiahlym komplexom otázok.

Táto kniha mu v tom má pomôcť. Má byť tiež príspevkom pre jednotu a spoluprácu medzi vyučujúcim a žiakom. Tréning by nemal zostať len pri zdieľanie výkonov, mal by tiež vytvárať osobnosť.

Komentáre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia